Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat

Jennifer Kate Hudson (n. 12 septembrie 1981) este o actriță, cântăreață și textieră americană. Artista a devenit cunoscută în anul 2004, în urma participării la emisiunea-concurs American Idol, unde s-a clasat pe locul al șaselea, în timpul celui de-al treilea sezon al competiției. În 2005, Hudson a fost distribuită în drama Dreamgirls, unde a interpretat rolul lui Effie White, pentru care a fost recompensată cu un Glob de Aur și un Premiu Oscar. În urma succesului întâmpinat, actriței i-au mai fost oferite roluri în filme de succes, printre care Totul despre sex sau Viața secretă a albinelor, ambele înregistrând încasări superioare bugetelor.

Succesul în cinematografie i-a redeschis interpretei ocazia de a-și promova muzica. Primul album de studio al solistei, intitulat Jennifer Hudson, a fost lansat în Statele Unite ale Americii în toamna anului 2008. Discul a debutat pe poziția secundă în Billboard 200 și a inclus șlagărul „Spotlight”. Pentru acest produs discografic, artista a primit patru nominalizări la premiile Grammy, câștigând un trofeu la categoria „Cel mai bun album R&B”. În martie 2011, Hudson a lansat cel de-al doilea album de studio din cariera sa, I Remember Me, care este precedat de promovarea discului single „Where You At”. Având un timbru caracteristic mezzo-sopranelor, interpreta posedă o întindere vocală care însumează aproximativ șase octave.

La finele anului 2008, mama, fratele și nepotul artistei au fost găsiți împușcați mortal, suspectul fiind pus sub trei capete de acuzare. Cu câteva luni înainte artista se logodise cu David Otunga, care a devenit tatăl copilului pe care l-a născut în vara anului 2009. Până în februarie 2012, artista a vândut peste 1.280.000 de albume și 2.237.000 de cântece în Statele Unite. În 2013 a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
19 martie:
China în timpul Dinastiei Yuan

Alte aniversări: 18 martie19 martie20 martie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.