Articole de calitate
Conținut recomandat
Discografia lui Jordin Sparks se compune din două albume de studio, două extended play-uri, treisprezece discuri single (dintre care două colaborări și două single-uri promoționale) și douăsprezece videoclipuri.

Aceasta a devenit cunoscută în urma participării la emisiunea-concurs American Idol, pe care câștigat-o la începutul anului 2007, semnând un contract cu Jive Records. Cântecul său de debut, „This Is My Now” a debutat pe locul 15 în Billboard Hot 100, fiind inclus pe primul album al artistei, Jordin Sparks, care a debutat pe locul al zecelea în clasamentul Billboard 200 și în cele din urmă a primit un disc de platină din partea RIAA. La finele anului 2007, Sparks a lansat discul single „Tattoo”, ce s-a clasat pe locul 8 în Statele Unite ale Americii și pe locul 3 în Canada. Un alt extras pe single, „No Air”, a devenit cel mai bine poziționat cântec al artistei la nivel mondial, ocupând treapta cu numărul 1 în Australia, Israel și Noua Zeelandă. „One Step at a Time” a fost al treilea single, clasându-se printre primele douăzeci de cântece în clasamente din întreaga lume. Din noiembrie 2010, albumul Jordin Sparks s-a vândut în peste două milioane de exemplare la nivel global.

Începând cu cea de-a doua jumătate a anului 2008, cântăreața a început înregistrările pentru cel de-al doilea material discografic de studio, Battlefield. Albumul a debutat pe locul al șaptelea în Billboard 200, și nu s-a bucurat de același succes ca albumul de debut, fiind vândute doar 177.000 de copii în SUA până în decembrie 2010. Trei cântece de pe album au fost lansate ca discuri single: „Battlefield”, „S.O.S. (Let the Music Play)” și „Don't Let It Go to Your Head”. Primul extras pe single de pe acesta, piesa ce poartă numele albumului, a fost lansat în luna mai a anului 2009. S-a clasat în top 10 melodii din mai multe țări și a primit discuri de aur și de platină în Australia și Noua Zeelandă. În noiembrie 2009 Jordin a colaborat cu Guy Sebastian la piesa „Art of Love”, și s-a clasat în top 10 piese din Australia și Noua Zeelandă.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
15 aprilie:
Scufundarea Titanicului

Alte aniversări: 14 aprilie15 aprilie16 aprilie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.


Limbă